Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

 

Zelf een huis bouwen

Wanneer u zich aan het orienteren bent voor het laten bouwen van een woning zijn er een aantal zaken die u in deze fase goed op een rij dient te zetten. Dat geeft namelijk rust. Schrijf op wat u wel wilt en schrap vooral ook waar u interesse vooral niet ligt. Dit bevordert het proces en maakt dat de focus tijdens het bouwproces niet ineens verlegd wordt naar iets anders. In dit artikel geven we u tips over deze eerste fase van orientatie. Achtereenvolgens vertellen we u meer over de soorten woningen, bouwprogramma van eisen en verschillende bouwstijlen.

 

Wat voor type woning wilt u bouwen? 

Voordat u, uw droomhuis wilt laten bouwen is het goed stil te staan bij een aantal zaken:

  1. Wat voor type woning wilt u laten bouwen? 

Bekijk showroom

 

huis gebouwd door van weenen bouwbedrijf in samenwerking met rowecobouw

 

Bouwprogramma van Eisen

Wanneer u zelf een woning wilt laten bouwen, dan is natuurlijk het grote voordeel dat u zelf bepaald hoe deze woning eruit komt te zien. Een bouwprogramma van eisen met daarbij een eerste woningontwerp of een overzicht met ideeen voor uw nieuw te bouwen woning is dan wenselijk om bij de hand te hebben als uitgangspunt.

De volgende stap in het proces is dat we uw plannen bespreken en met elkaar de haalbaarheid van het ontwerp doornemen bij ons op locatie.

Het is niet noodzakelijk om binnen te stappen met een volledig uitgetekend bouwplan, echter is het voor onze architecten wel fijn om een idee te krijgen bij uw wensen. Het proces komt goed op gang wanneer u alvast nadenkt over de volgende punten:

 

Stijl van bouwen
Heeft u een voorkeur voor een bepaalde bouwstijl? Gaat uw voorkeur uit naar een traditionele bouwmethode, of heeft u uw oog laten vallen op een klassieke jaren 30 woning?

  • Lage gootlijn
  • Hoge gootlijn
  • Slapen op de begane grond
  • Platdak
woning met een lage gootlijn
woning met een lage gootlijn

 

Woning met een hoge gootlijn
Woning met een hoge gootlijn

 

Woning Slapen op de begane grond
Woning waar u slaapt op de begane grond

 

Woning met een plat dak
Woning met een platdak

 

  • Welke bouwmaterialen wilt u gebruiken?Een belangrijke vrag die u zichzelf moet stellen is welk bouwmateriaal u wilt gebruiken voor de bouw van uw droomhuis. Wees u erva bewust dat wanneer u bijvoorbeeld kiest voor hout als materiaal voor de kozijnen, dan zal de verfkwast regelmatig gebruikt moeten worden in de toekomst. Zijn dit kozijnen van kunststof, dan mag de verfkwast blijven liggen en is een reinigingsbeurt voldoende.

 

  • Plattegrond van de woning
    Wanneer u een goed beld kunt schetsen van de woning indeling, dan kunnen onze architecten nog beter aan de slag met het ontwerpen van de woning en sluit dit beter aan op uw wensen.

 

Zelf een huis bouwen met Rowecobouw

Rowecobouw biedt u goede ondersteuning als u van plan bent om zelf een huis te bouwen. Bij het zelf een huis bouwen komen veel belangrijke zaken kijken. Wij zorgen er voor dat elke stap in de bouw van uw eigen huis overzichtelijk blijft.

Met gebruik van duidelijke foto’s en plattegronden brengen wij voor u de werkzaamheden duidelijk in beeld. Daarnaast komen dankzij de eerlijke tarieven die wij hanteren het bouwen van uw eigen huis binnen handbereik. Zelf een huis bouwen is voor vrijwel iedereen mogelijk.

 

Op korte termijn zelf een huis bouwen

Zelf een huis bouwen hoeft niet duur te zijn. Als u op zoek bent naar de beste kwaliteit-prijs verhouding komt u bij ons uit. Een breed collectief van professionals staat u voor u klaar om, in samenwerking met u, de bouw van uw eigen huis in goede banen te leiden. Zelf een huis bouwen start bij contact opnemen met onderstaand telefoonnummer of het toesturen van uw ontwerp.

Opgeleverd Vrijstaand Huis
Opgeleverd Vrijstaand Huis

 

Bovenstaande punten goed in kaart gebracht?

Dan is het tijd voor stap 2 in het orientatieproces en dat is de aanschaf van een bouwkavelWe leggen u hier graag meer uit over de aanschaf van een bouwkavel. Hoe dit proces in z’n werk gaat en hoe wij u hierin kunnen begeleiden.

 

Informatie opvragen voor de bouw van uw eigen huis

Op het moment dat u contact opneemt met Rowecobouw ontvangt u direct vrijblijvend advies over uw specifieke situatie. Daarbij is het ook mogelijk dat een van onze medewerkers langskomt bij u thuis, zelfs in de avonduren.

Contact opnemen doet u via:

☎ 076 – 542 36 55

of

Neem contact op

 

 

Klanten vinden ons ook via: huis bouwen goedkoop, prefab woning, bouw eigen huis, systeembouw woning, vrijstaand huis bouwen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This