Zelf een huis bouwen met Roweco. Van idee tot werkelijkheid!

Benieuwd naar de mogelijkheden en bijhorende kosten om je droomhuis te realiseren?

In een eerste oriëntatiefase zijn er veel vragen.

Variërend van ideeën ontwerp, mogelijkheden uitvoering en bijhorende kosten. Middels een vrijblijvend gesprek geeft Roweco je advies, overzicht, planning en rust.

Wij zorgen ervoor dat elke stap in de oriëntatiefase van jouw eigen woning inzichtelijk blijft.

Opbouwen Keramische blokken Roweco

Waar moet je op letten bij het bouwen van een huis?

Wanneer je aan het oriënteren bent voor het bouwen van een woning zijn er een aantal zaken die je in deze fase goed op een rij dient te zetten. Dat geeft namelijk rust. Schrijf op wat je wel wilt en schrap vooral ook waar jouw interesse vooral niet ligt. Dit bevordert het proces en maakt dat de focus tijdens het bouwproces niet ineens verlegd wordt naar iets anders. In dit artikel geven we je tips over deze eerste oriëntatiefase.

Wat voor type woning wil je en mag je bouwen?

Voordat je jouw droomhuis laat bouwen is het handig om te bedenken wat voor type woning met bijhorende woonwensen je wil en mag laten bouwen. Belangrijk zijn de uitgangspunten die zijn vermeldt in een geldend bestemmings- en/of beeldkwaliteitsplan of kavelpaspoort.

Wanneer je zelf een woning wilt laten bouwen wordt het volume van de woning met bij- of aangebouwen (garage, bijkeuken e.d.) grotendeels bepaald door het bestemmingsplan. Indien er geen beeldkwaliteitsplan aanwezig is, biedt dit jou mogelijkheden voor diverse bouwstijlen (modern, eigentijds, jaren ’30, landelijk).

Ieder bouwkavel verteld een verhaal. Waar komt de zon op? Hoe draait de zon om de positie van de woning? Waar liggen de zichtlijnen? Op basis van de volumemogelijkheden en uitgangspunten bouwkavel ga je de woonwensen hierop afstemmen. Wensen zoals de indeling woonkamer met (woon)keuken, aantal slaapkamers, eventuele werkkamer e.d.

Nog geen idee van voor woning past bij jou of ben je opzoek naar inspiratie? Bezoek onze showroom in Breda en we adviseren je graag over de diversen mogelijkheden!

 

Een huis laten bouwen samen met Roweco is inspirerend

Roweco geeft jou in de oriëntatiefase net even dat extra advies in ontwerp en uitvoering i.p.v. enkel een offerte. Meerdere ideeën die uiteindelijk leiden tot een passend ontwerp met bijhorende offerte. Samen met onze bouwpartners staat Roweco voor je klaar om, samen met jou, de bouw van jouw droomhuis te realiseren. Meer informatie over een nieuw huis bouwen bij Roweco? Bekijk onze verschillende woningtypes.