Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

 

Seniorenwoning bouwen

Sommige activiteiten in het huishouden zijn niet meer zo vanzelfsprekend om uit te voeren en vragen fysiek steeds meer van u. Traplopen kan op den duur bijvoorbeeld een grote uitdaging worden. Bij Rowecobouw begrijpen wij dat het heel vervelend is als u vanwege eventuele fysieke beperkingen uw eigen huis moet zou moeten verlaten. Dit is echter helemaal niet nodig als u ervoor kiest om een levensloopbestendige woning te laten bouwen.

Wat is een seniorenwoning?

Een seniorenwoning is bedoeld voor mensen in de leeftijdscategorie (55+) bijvoorbeeld een woning zonder trappen, waarbij zowel de slaapkamer als de badkamer op de begane grond is gerealiseerd. Een seniorenwoning wordt ook wel een ‘levensloopbestendige woning’ genoemd. Men kan er zelfstandig geheel zelfstandig wonen. Een andere term die men ook nog wel is wil gebruiken voor dit type woning is ‘generatiewoning’.

Dit type woning kenmerkt zich door een aantal dingen:

  • Sanitaire voorzieningen in het toilet
  • Inloopdouche
  • Brede deuropeningen
  • Slaapkamer op de begane grond

Met deze voorzieningen op 1 verdieping kan iemand op leeftijd of met een beperking zelfstandig blijven wonen in het ouderlijk huis. Drempels in een levensloopbestendige woning zijn laag of ontbreken.

Comfortabel genieten staat centraal binnen dit type woning.

 

Eerst naar de tekentafel voor het ontwerpen van een seniorenwoning

Allereerst vinden we het belangrijk dat we u wensen met elkaar kunnen bespreken. Met de ideeën en wensen die worden besproken vervolgen wij onze weg naar de tekentafel. Het ontwerpen van een seniorenwoning zal gelden als een start van de werkzaamheden. Wij schetsen de tekeningen net zo vaak totdat u met een tevreden gevoel het totaalplaatje voor u heeft.

Wij hebben een aantal ontwerpen die op maat gemaakt zijn voor senioren. Wij kunnen ons echter ook voorstellen dat u zelf al een modern ontwerp heeft voor een seniorenwoning. Ook daarbij helpen wij u graag. Sterker nog, als u een ontwerp heeft kunt u die naar ons op sturen. Wij gaan dan geheel gratis voor u aan het rekenen om te zien wat die constructie u ongeveer zou gaan kosten.

 

Stuur ons uw ontwerp op

Hieronder vind u een plattegrond van een vrijstaande seniorenwoning. Zo krijgt u een idee bij onze schetsontwerpen voor een seniorenwoning.

Schetsontwerp van een senioren Woning

 

Neem contact op

 

Seniorenwoning laten bouwen door Rowecobouw

Uw seniorenwoning laten bouwen met Rowecobouw biedt u veel voordelen. Met meer dan 20 jaar aan ervaring bieden wij u namelijk kwaliteit. Bovendien bieden wij u ongelofelijk scherpe prijzen. Dat kunnen wij doen door onze unieke manier van inkopen en ons concept van collectief bouwen. U weet van te voren precies waar u aan toe bent.

Ons motto is “eerst rekenen, dan tekenen”. Wij stellen van tevoren een prijs vast, waarbij er niet achteraf veel meer kosten blijken te zijn.

 

Zo wordt uw droomhuis gegarandeerd, geen financiële nachtmerrie. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Voorbeelden van seniorenwoningen

Om u een klein beetje inspiratie mee te geven, hebben we hieronder voor u een selectie klaarstaan van seniorenwoningen die Rowecobouw in het verleden op maat heeft gebouwd voor zijn klanten. Het gaat hierbij om vrijstaande seniorenwoningen of moderne seniorenwoningen.

seniorenwoning

Levensloopbestendig bouwen

Levensloopbestendig bouwen met Rowecobouw

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over dit type woning? Weet dat u altijd bij ons terecht kunt voor vragen. Ons onderstaand formulier is binnen een minuut in te vullen. Zo kunnen we u direct van antwoord voorzien en helpen we u vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Pin It on Pinterest

Shares
Share This