Prefab woning laten bouwen 

Een prefab woning bouwen, maar dan volledig afgestemd op je persoonlijke woonwensen, bouwbudget en mogelijkheden van het bouwkavel.

De basis woningen bij Rowecobouw zijn aan te
passen in volume, indeling, keuze bouwmaterialen en uitstraling. Een eigen woning maken en de woning je eigen maken voor nu en in de toekomst. De mogelijkheden zijn divers, overzichtelijk en duidelijk.

Entree van een prefab woning
Prefab woning van binnen in de woonkamer

Wat is prefab bouwen?

Fabrieksmatig:

Bij prefab bouw worden diversen grote casco componenten zoals binnenmuren, verdiepingsvloeren, dakkapellen en dakconstructies samengesteld in een fabriek alvorens deze op de bouwplaats worden verwerkt. Elektra- en loodgieter installaties worden voorbereid in de muren en/of vloeren. Sparingen
voor dakkapellen, schoorstenen en/of dakramen worden voorbereid in de dakconstructies.

Na het verzorgen van de funderingswerkzaamheden staat binnen een redelijk kort termijn het volledige casco van de nieuwbouwwoning. De afbouw van de casco woning, het wind en waterdicht maken,
gebeurd op de bouwlocatie. Plaatsing van de gevelkozijnen, aanbrengen van de dakpannen en het gevelmetselwerk.

Binnenmuren en verdiepingsvloeren worden in de fabriek gemaakt van de materialen beton of hout. Een dakconstructie, veelal een scharnierkap, wordt samengesteld uit houten balken (sporen) in combinatie met geïsoleerde dakplaten.

Prefab- en traditioneel bouwen in één combinatie

Traditioneel:

Tot begin jaren ’90 werd een vrijstaand nieuwbouwwoning volledig gemaakt op de bouwlocatie. Klein, veel en losse materialen zorgde voor veel arbeidsuren en een lange bouwtijd. Met als eindresultaat een sterk, degelijk en kwalitatief goede woning.

Door de opkomst van het fabrieksmatig prefab bouwen veranderd ook de traditionele manier van bouwen. Er worden combinaties gemaakt tussen prefab componenten en traditionele bouwmaterialen.

Het formaat van traditionele bouwmaterialen zijn ook veranderd. Vroeger werden bijvoorbeeld de binnenmuren gemetseld in klein formaat kalkzandsteen stenen. Tegenwoordig zijn het grote blokken
kalkzandsteen of keramisch die worden verlijmd. Dit scheelt in arbeidsuren en bouwtijd.

Prefab woning constructie van binnenuit gezien

Voordelen van prefab bouwen, fabrieksmatig

  • Weinig tot geen verlies van bouwuren casco.
  • Korte bouwtijd casco op de bouwlocatie.
  • Standaardisatie.

 

Nadelen van prefab bouwen, fabrieksmatig

  • Geen wijzigingen meer mogelijk tijdens de bouw
  • Weinig tot geen mogelijkheden bij verbouw
  • Beperkte materiaalkeuzes componenten
  • Standaardisatie

Casco prefab componenten in combinatie met traditioneel gebouwde binnenmuren

Door in uitvoering te werken met casco prefab componenten in combinatie met traditioneel gebouwd binnenmuren van groot formaat kalkzandsteen- of keramisch blokken biedt Rowecobouw een prachtig bouwsysteem. Traditioneel voor flexibiliteit in ontwerp, tijdens uitvoering en mogelijkheden toekomstgericht. Prefab voor een korte bouwtijd.

Prefab woning van buitenaf bekeken

Wat kost een prefab woning?

Door gebruik te maken van de bouwcombinatie prefab met traditioneel wordt in korte bouwtijd je persoonlijke woning gerealiseerd voor een gunstige prijsstelling.

De prijzen voor de basis woningen uitvoering sleutelklaar staan op de website.

Uitvoering voor eventueel casco zijn op aanvraag. 

Wil jij je woonwensen met ons delen? Wil je een huis laten bouwen?

Wij staan klaar voor jou klaar!