Prefab woning laten bouwen 

Er zijn verschillende mogelijkheden om een nieuwbouwwoning te laten bouwen, van traditionele woningen tot prefab huis. Bij Rowecobouw adviseren we je graag over de beste oplossingen, passend bij jouw wensen en budget. We bieden altijd zéér scherpe tarieven en geven vooraf altijd een prijs op waar we vervolgens niet meer van afwijken. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan!

Mogelijkheden bespreken

? Wat is een prefab woning?

Een prefab nieuwbouwwoning verteld veelal iets over de bouwmaterialen. Door gebruik te maken van grotere componenten (zoals binnenmuren en dakconstructies), die in een fabriek zijn samengesteld, kan de ruwbouw van een nieuwbouwwoning in kortere bouwtijd worden gerealiseerd. De woning is dan sneller wind- en waterdicht waardoor de afbouw (w.o. het installatiewerk) eerder kan aanvangen.

Rowecobouw biedt in de basis een combinatie van traditioneel- met prefab bouw. Traditioneel voor flexibiliteit tijdens de bouw en voor toekomstige mogelijkheden van jouw woning. Prefab huis bouwen, is slim en efficiënt kiezen voor een optimale bouwtijd van de woning. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder. 

Een prefab woning is een prima keuze wanneer je goedkoop een huis wilt laten bouwen. Rowecobouw gelooft sterk in de kracht van prefab woningen.

prefab woning opbouwen

? Prefab woning bouwen; Waar moet je rekening mee houden? 

Belangrijk is een goede werkvoorbereiding bij het gebruik van prefab bouwelementen. Wijzigingen en/of aanvullingen zijn bij volledige prefab veelal na levering op de bouwplaats niet meer mogelijk. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan extra of verplaatsen van elektrapunten of het plaatsen van een dakkapel. Bij een aantal prefab bouwsystemen dien je zelfs al rekening te houden met de uitvoering van de binnenspouwbladen indien een uitval- of zonnescherm is gewenst.

De term prefab kan ook worden geplaatst bij een compleet voorbereid kant- en klaar woning(type). De plattegronden, materiaalkeuzes, constructie opbouw en installaties zijn dan volledig voor je bepaald. Dit kan voordeliger zijn, maar past het woningtype dan 100% bij jouw woonwensen, gevoel van bouwmaterialen en uitgangspunten bouwkavel? 

Woning met prefab bouwelementen & een ‘basis prefab woning’

De term prefab bouwen kan worden opgesplitst in 2 items, namelijk het bouwen van een woning met prefab bouwelementen of het bouwen van een basis prefab woning. 

Woning met prefab bouwelementen

Bij het bouwen van een woning met prefab bouwelementen wordt gebruik gemaakt van grotere componenten, zoals binnenmuren en dakconstructies, die in een fabriek zijn samengesteld. Hierdoor kan de ruwbouw van een nieuwbouw woning in kortere bouwtijd worden gerealiseerd. De woning is dan sneller wind- en waterdicht waardoor de afbouw (installatiewerk) eerder kan aanvangen. 

Aandachtspunt bij de toepassing van prefab binnenmuren vanuit de fabriek is dat u als opdrachtgever veelal de flexibiliteit in installatiewerk tijdens de bouw en uitbouw mogelijkheden na de bouw kwijt bent. Dit geldt met name voor de toepassing van beton- en HSB binnenmuren.

Bij Rowecobouw maken we gebruik van een prefab dakconstructie. De door u als opdrachtgever gewenste constructieve voorzieningen voor een dakkapel worden in de fabriek opgenomen. Dakramen worden op de bouw in de dakconstructie aangebracht.

De massieve binnenmuren worden samengesteld op de bouw en komen niet als één geheel prefab aan. Dit geeft u als opdrachtgever de mogelijkheid om ook tijdens de bouw, in overleg met de installateur, nog wijzigingen en / of aanvullingen aan te brengen in bijvoorbeeld uw installatiewerk. 

Basis prefab woning

Bij de term een basis prefab woning wordt veelal uitgegaan van één compleet voor u vooraf ontworpen basis woning die u kant en klaar afneemt. Daarbij kunt u, indien gewenst, kiezen uit een aantal vooraf bepaalde bouwopties zoals een erker of garage van bepaalde afmetingen. De woningen zijn in uitvoering universeel en komen regelmatig terug in diversen nieuwbouw gedeelten.

De basis prefab woningen van Rowecobouw zijn verder af te stemmen op uw persoonlijke woonwensen. De maatvoering, indeling en kozijnposities (of uitvoeringen) zijn af stemmen op uw bouwbudget en uitgangspunten bouwkavel.

Rowecobouw biedt u in de basis een combinatie van traditioneel- met prefab bouw.

  • Traditioneel voor flexibiliteit met de bouw van uw persoonlijke woning en mogelijkheden toekomst gericht.
  • Prefab voor slim bouwen wat ten goeden komt aan de bouwtijd van uw woning.


Belangrijk bij het bouwen van je eigen huis, is om alle keuzes goed te overwegen.  We helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes en begeleiden je in het proces van A tot Z. Vandaag jouw vraag, morgen onze reactie! 

 

Bekijk alle woningen

 

? Wat kost een prefab woning?

  • Wat zijn de kosten voor een prefab woning?
  • Kan ik goedkoop een huis bouwen prefab?

Gemiddeld liggen de prijzen van prefab woningen tussen 250.000 en de 290.000 euro. Dit is inclusief de BTW.  De prefab woning prijzen verschillen per persoon en welke wensen je hebt met de bouw van de woning.

 

Budgetvriendelijke woningen

Rowecobouw heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en bouwen van budgetvriendelijke vrijstaande woningen, maar we kunnen voor jou ook een 2 onder 1 kap bouwen of een ander type woning. Voor welk type woning je ook kiest, centraal staat de keuze voor budgetvriendelijk bouwen zodat je nooit voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Wil je meer informatie over prefab bouwen i.c.m. traditionele bouwmethodes? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op