Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

 

Een prefab woning laten bouwen

Een prefab woning is een woning waarvan de belangrijkste componenten niet op de bouwplaats worden gefabriceerd, maar kant-en-klaar worden aangeleverd vanuit de fabriek. Er lijken veel voordelen te zitten aan prefab woning te zitten, maar deze voordelen zijn verleden tijd:

  • Een prefab woning is niet meer goedkoper dan een goed gebouwd traditionele woning.
  • U dient vooraf aan te geven waar alle elektra en installaties komen, bij een traditionele woning wordt dit met uw lokale elektricien of loodgieter in het werk bepaald zodat we een maatoplossing kunnen aanbieden. Daarnaast geniet u dan ook van korte communicatie lijnen.
  • De wanden van een prefab woning worden vooraf gestort, waardoor u achteraf moeilijk aanpassingen kunt doen.
  • De wanden van een prefab woning zijn van beton, waardoor u snel last heeft van scheurvorming.

Een prefab woning is een prima keuze wanneer u goedkoop een huis wilt laten bouwen. Rowecobouw gelooft echter sterk in de kracht van traditioneel gebouwde woningen. Waarom? Kortweg omdat een traditioneel huis meer biedt dan een prefab huis. En bovendien komen veel van de voordelen van een prefab woning terug wanneer je een traditioneel huis laat bouwen door Roweco.

Traditionele woning vs. prefab woning

prefab woning schets

Een traditioneel huis is niet zozeer qua isolatie en degelijkheid beter, maar zeker wel in afwerking en marktwaarde. Een traditioneel gebouwd huis is over het algemeen beter afgewerkt, wat zich vertaalt in een hogere waarde. Daarnaast kunt u bij ons diverse traditionele woningen bezichtigen die wij eerder al hebben gebouwd.

Ook geldt bij ons dat wij vooraf een prijs bepalen waar wij niet meer van afwijken. Het lijkt dus voordelen te bieden als u kiest voor prefab woning, maar dit wordt echter vaak alleen projectmatig gedaan. Wij streven er naar een woning op maat te ontwikkelen.

Een prefab oplossing lijkt wellicht interessant als u in een bestaand project iets wilt kopen, dit is echter meer iets voor bijvoorbeeld kelders. Maar wat dacht u van alle mogelijkheden van een traditionele woning bij Rowecobouw? Met Rowecobouw bouwt u traditioneel op maat.

Elke centimeter, ieder raampje en elke detaillering moet naar wens zijn. Met Rowecobouw kunt u bijvoorbeeld de afmetingen van de woning precies specificeren. Een plafond op 2 meter 72 of een lift in plaats van een trap, niets is ons te veel.

Bij een prefab woning zijn dit soort keuzes vaak moeilijker te realiseren.

Bekijk alle woningen

 

Budgetvriendelijke woningen

Rowecobouw heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en bouwen van budgetvriendelijke vrijstaande woningen, maar we kunnen voor u ook een 2 onder 1 kap bouwen of een ander type woning. Voor welk type u ook kiest, centraal staat de keuze voor budgetvriendelijk bouwen zodat u nooit voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Wilt u meer informatie over waarom wij een traditionele woning verkiezen boven een prefab huis? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op