Energieneutraal huis bouwen geheel in uw stijl

Energiezuinige woningen zijn de toekomst van duurzaam wonen. Steeds meer huiseigenaren kiezen voor een energieneutrale woning om hun energierekening te verlagen en tegelijkertijd hun steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Het probleem met traditionele woningen is dat ze niet ontworpen zijn om energie-efficiënt te zijn. Vaak zijn ze gebouwd zonder rekening te houden met de isolatie of ventilatie, waardoor er veel energie verloren gaat.

Dit resulteert in hoge energierekeningen en een negatieve impact op het milieu.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: de energieneutrale woning. Deze woningen zijn ontworpen met energie-efficiëntie als prioriteit. Ze maken gebruik van innovatieve technologieën zoals warmtepompen, zonnepanelen en slimme meters om energie te besparen en op te wekken.

Energie Neutrale woningen

Wat maakt een woning energieneutraal? 

Een energieneutrale woning is een woning die net zoveel energie opwekt als dat het verbruikt.

Dit betekent dat er geen energierekening meer is en dat de woning geen CO2-uitstoot meer heeft.

Het is een duurzame manier van wonen die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Een energieneutrale woning is niet alleen goed voor het milieu en uw portemonnee, maar het heeft ook vele andere voordelen.

Voordelen van een energieneutrale woning

Een energieneutrale woning is goed geïsoleerd, waardoor het in de winter warm blijft en in de zomer koel. Bovendien heeft de woning een gezond binnenklimaat door de ventilatie.

Een ander voordeel van een energieneutrale woning is dat het de waarde van uw woning verhoogt. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid en zijn bereid om meer te betalen voor een energiezuinige woning.

Het bouwen of verbouwen van een energieneutrale woning kan een grote investering zijn, maar het is het zeker waard. U bespaart niet alleen geld op uw energierekening, maar u draagt ook bij aan een beter milieu. Daarnaast geniet u van een comfortabele en gezonde leefomgeving.

Energieneutrale woning bouwen

Energieneutraal bouwen is iets wat de huidige tijd karakteriseert.

Steeds meer mensen leven milieubewust en dat is maar goed ook. Met meer dan 7 miljard mensen op aarde wordt het alsmaar belangrijker om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. Energieneutraal bouwen is een niet alleen een goede oplossing voor het milieu maar vanaf dag 1 dat je er woont ook voor je portemonnee. Een investering in de toekomst waar je door gebruik van slimme techniek bespaard op de vaste lasten. Wij hebben verschillende projecten al gerealiseerd die hiervan het bewijs zijn.

 

Situeren op de zon_Roweco

 

Door de woning op de juiste manier te situeren op het kavel, veel glas op het zuiden en onze hoge manier van isoleren is verwarmen bijna niet meer nodig. Juist in de winter maken we gebruik van de laagstaande zon. Wel moeten we verwarmen voor het warmtapwater voor bijvoorbeeld te douchen. Hiervoor maken we gebruik van moderne installaties zoals all-electric oplossingen.

Door middel van een lucht/water,of een grondgebonden warmtepomp gecombineerd met extra zonnepanelen kan dit al gerealiseerd worden. Hierdoor verbruik je nauwelijks energie wat resulteert in lage maandelijkse kosten.

 

Is een energieneutraal huis bouwen duur?

Als je een energieneutraal huis laat bouwen door Roweco hoeven de aanvankelijke kosten bovendien niet hoog te zijn. Door onze manier van inkopen en ons principe van collectief bouwen, kunnen wij jouw duurzame droomhuis bouwen tegen een zeer voordelig tarief. 

Daarbij krijg je bij het bouwen van een energieneutrale woning  altijd hoogstaande kwaliteit. Met meer dan 30 jaar ervaring is Roweco met recht een specialist te noemen op het het ontwikkelen en bouwen van traditionele, vrijstaande woningen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Hoe gaat het bouwen van een energiezuinige woning in zijn werk?

Een energiezuinig huis laten bouwen betekent dat je een belangrijke bijdrage levert aan het behoud van de aarde, maar ook dat je een belangrijke bijdrage levert aan jouw eigen portemonnee.

Bij het bouwen van een energiezuinig huis zit goede isolatie inbegrepen. Onder andere door een betere isolatie blijft jouw huis lekker warm terwijl je minder energie verbruikt.

Door deze en andere slimme toepassingen zorg je ervoor dat je maandelijks een laag verbruik hebt. Een win-win situatie waar Roweco je graag bij helpt.

Met wat voor installaties kunnen we je woning verduurzamen?

Een douche die het warm water van het afgevoerde douchewater via een dubbelwandige spiraal overdraagt aan de koud leidingwater.

Het voorverwarmde water wordt op een slimme manier hergebruikt voor bijvoorbeeld de vloerverwarming. Hierdoor maken we dus 2 x gebruik van warm water wat scheelt in de energie kosten.

Ook kunnen we gebruik maken van infiltratiekratten in je tuin (steeds vaker verplicht) welke het regenwater opvangen wat we weer kunnen gebruiken voor de plantjes.

Dit zijn slecht een aantal voorbeelden maar de mogelijkheden zijn enorm.
Een energie neutrale woning bouwen biedt dus vele voordelen.

infiltratiekratten_Roweco
Leversloopbestendige Woning

Een energie neutrale woning bouwen die duurzaam en levensloopbestendig is

Onderdeel van duurzaam bouwen is het levensloopbestendig bouwen van huizen. Hieronder verstaan wij het dusdanig slim bouwen van een woning, dat deze indien nodig is voorbereid op de toekomst.

Mocht het nodig zijn is de woning gemakkelijk aan te passen aan eventuele veranderende levensomstandigheden.

Het ouderdom ontkomen we niet aan. Zo kan traplopen een bijzonder intensieve onderneming worden als je last krijgt van versleten gewrichten. Levensloopbestendig bouwen anticipeert daarop en zorgt ervoor dat er op je trap bijvoorbeeld gemakkelijk een traplift kan worden geplaatst. Of wat denk je van een doordacht ontwerp wat de mogelijkheid bied om een kamer op de begane grond te realiseren?

Roweco realiseert graag een aangepaste (senioren)woning. Energieneutraal bouwen of levensloopbestendig bouwen. Roweco is met ruim 30 jaar ervaring een partij die met je meedenkt. Juist als het gaat over de toekomst.

Wij ontwikkelen woningen waar je levenslang kunt blijven wonen.

Dit is hoe we energieneutraal bouwen bij Rowecobouw

Gasloos bouwen, het gebruik van zonnepanelen, een warmtepomp: het zijn slechts enkele voorbeelden van energie-oplossingen die wij toepassen in onze woningen. Naast energiemanagement regelen wij ook naar wens de volledige inrichting van jouw droomhuis.

Keuken, sanitair, beveiliging en andere domotica kunnen wij voor je verzorgen. Roweco is jouw projectmanager die helpt bij alle zaken die komen kijken bij het bouwen van een eigen huis.

Een energiezuinig huis bouwen wordt steeds populairder. Enerzijds komt dat doordat steeds meer mensen zich bewust worden van hun eigen invloed op het milieu, anderzijds omdat de overheid ons stimuleert om duurzaam te bouwen.

Een duurzaam en energieneutraal huis bouwen heeft echter ook veel voordelen voor de eigenaar zelf. Energieneutraal wonen is een duurzame investering waar jij en het milieu lang van kunnen genieten! Hoewel een energieneutraal huis bouwen in eerste instantie wellicht wat meer kost dan een minder milieuvriendelijk huis, verdien je die kosten dubbel en dwars terug op de energierekening.

gezin aan tafel in de tuin bij een woning

Van idee tot werkelijkheid. Je eigen droomhuis energieneutraal laten bouwen!

Je kunt bij Roweco terecht voor een eigen ontwerp of een bestaand ontwerp. Samen bekijken we jouw wensen en maken we een ontwerp dat past bij jouw budget en woonwensen. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van energiezuinigheid en het bouwen van een energieneutraal huis? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, wij geven je graag meer informatie over de verschillende opties.

Woon jij binnenkort in een Rowecobouw woning net zoals deze opdrachtgevers?

gerealiseerde woning van Rowecobouw

Ons model RW22 opgeleverd in Hendrik Ido Ambacht

Zie hier de video's en foto's

gerealiseerde woning van Rowecobouw

Ons model RW03 opgeleverd in Dinteloord

Zie hier de video's en foto's

gerealiseerde woning van Rowecobouw

Ons model opgeleverd in Breda

Zie hier de video's en foto's

gerealiseerde woning van Rowecobouw

Ons model Bungalow opgeleverd in Oosterhout

Zie hier de video's en foto's.

Laat je inspireren in onze showroom!

Bij Roweco vinden we het belangrijk dat je alle opties bekijkt en een totaalbeeld krijgt van de duurzame mogelijkheden, zodat je weloverwogen keuzes maakt voor jouw unieke droomhuis. Bezoek onze showroom in Breda om je te oriënteren en laat je inspireren over alle slimme oplossingen!