Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

 

Duurzaam huis bouwen: Rowecobouw regelt het van A tot Z

Duurzaam huis bouwenWilt u een duurzaam huis bouwen volledig aangepast op uw wensen en voor een zeer scherpe prijs? Rowecobouw helpt u graag op weg.

Wij bouwen geheel nieuwe duurzame woningen voorzien van de laatste innovatieve technieken. Zonnepanelen en een hybride cv ketel zijn bijvoorbeeld standaard in onze duurzame bouw geïntegreerd.

U kunt bij ons terecht voor een geheel nieuw ontwerp of voor het bespreken en uitwerken van een bestaand ontwerp. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Wij geven u graag meer informatie over onze werkwijze.

 

Wat is een duurzaam huis?

Duurzame huizen, ook wel duurzaam vastgoed genoemd. Sustainable building is tegenwoordig ook een veel gehoorde term. Wanneer mag je een woning nou eigenlijk een duurzame woning noemen. Een duurzame woning is niet direct te vangen in 1 zin. Daarnaast zijn de meningen verdeeld en de definities uiteenlopend.

Betekent dit dan dat we er nooit achter gaan komen wat een duurzaam huis nu precies inhoudt? Nee, we geven u graag wat meer informatie omtrent deze term.

Een huis wordt duurzaam genoemd als deze gebouwd of verbouwd is volgens een bepaald principe. Dit principe wordt ook wel Trias Energetica genoemd.

Bij dit principe ga je uit van de volgende uitgangspunten:

 1. Beperk je vraag tot je behoeften. Koop alleen datgene dat je nodig hebt en beperk je afvalverbruik.
 2. Gebruik duurzame materialen en maak gebruik van hernieuwbare energiebronnen.
 3. Wees zuinig met bronnen die eindig zijn. water, energie, bouwmaterialen die primair genoemd mogen worden.

Een 3-stappen strategie dus om een energiezuinig ontwerp te maken.

Duurzaam gebouwd door Rowecobouw

Duurzaamheid van uw huis afhankelijk van meerdere factoren

Duurzaam wonen heeft betrekking op meer dan alleen de bouwfase. Het is het geheel van alle plannen die u maakt vooraf, het ontwerp, de bouw, de sloop en het hergebruiken achteraf.

Een duurzame cirkel dus, waarbij tijdens elke stap in het proces zorgvuldig wordt nagedacht over het onderwerp duurzaamheid. Dit alles met in het achterhoofd om bij te dragen aan milieu en maatschappelijk gerelateerde doelstellingen.

De keuzes die u maakt op het gebied van duurzaam wonen voor,tijdens en na de bouw kunnen worden opgedeeld in meerdere groepen:

 • De keuze voor het gebruik van duurzame bouwmaterialen
 • Kiezen voor een duurzame bouwmethode
 • Klimaatcontrole binnen de woning
 • Verbruiken en produceren van energie
 • Opzetten van een duurzaam bouwplan
 • De plaats waar u gaat wonen en het soort woning waar u in gaat wonen

Stuk voor stuk zijn dit allemaal factoren die meewegen in de duurzaamheid van uw woonomgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het toepassen van duurzame werkzaamheden? Stuur ons gerust even een bericht met uw vraag of verzoek via onderstaande button:

Neem contact op

 

Welke soorten duurzame woningen zijn er eigenlijk?

 1. Energiezuinige woningen: Het energieverbruik wordt beperkt en dit type woning kent een compacte bouwstijl.
 2. Nul energie woning: Bij dit type woning wordt er in een jaar evenveel energie opgewekt als gebruikt.
 3. Passiefhuis: Het verlies van de warmte in dit type woning wordt gereduceerd door isolatiemateriaal te optimaliseren, warmte wordt teruggewonnen via het ventilatiesysteem en de luchtdichtheid is erg groot.

duurzame woning


Van duurzaam interieur tot compleet duurzame energie-oplossingen!

Rowecobouw is in alles volledig ingericht op duurzaamheid. Van het ontwerp tot het volledige duurzame interieur. Wij houden hierbij rekening met mens en milieu.

Hierbij kunt u denken aan isolatievoorzieningen met een hoge isolatiewaarde, gasloos bouwen of een huis dat levensloopbestendig is ingericht of voorzien is van de laatste technologische snufjes. Misschien heeft u de term warmtepomp ook al vaker voorbij horen komen.

Per woning zijn er genoeg mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. Rowecobouw bouwt uw droomhuis zelfs compleet met interieur!

U kunt bij Rowecobouw dus terecht voor een volledig duurzaam ingericht huis. Samen met onze partners realiseren wij al uw wensen. U heeft één aanspreekpunt die alles voor u regelt. Een vloer naar wens, een droomkeuken tot zelfs de beveiliging van uw huis: wij nemen alles voor u uit handen!

Om u een indruk te geven van de verschillende type duurzame woningen die wij het afgelopen jaar hebben mogen bouwen, hebben we via de onderstaande button een impressie klaarstaan van onze afgeronde projecten, waarbij de focus met name lag op het duurzame karakter van de woning.

Foto-impressie duurzame bouw

 

Een eerlijke prijs vooraf inzichtelijk

Bij Rowecobouw zien we dat er in de markt vaak een flink prijskaartje hangt aan het laten bouwen van een huis. Door onze unieke manier van inkopen kunnen wij u altijd zéér scherpe tarieven bieden. Uw portemonnee profiteert des te meer als u in zee gaat met Rowecobouw.

Daarbij heeft u bij Rowecobouw ook nooit vervelende verrassingen achteraf. “Eerst rekenen, dan tekenen” betekent dat wij u van tevoren een goed uitgedachte prijs bieden, waar wij gegarandeerd nooit later op terugkomen. Extra kosten achteraf bestaan niet bij Rowecobouw.

Een duurzaam huis bespaart u geld en met een energieneutrale woning bespaart hiermee het milieu. Een investering dat voor mens en milieu zeer waardevol is. Bent u benieuwd geworden naar wat Rowecobouw voor u kan betekenen? Wij staan u graag te woord over alle mogelijkheden.

 

Een duurzame woning ingericht op de toekomst

Een duurzame woning bouwen kan ook betekenen dat u uw woning zo bouwt dat deze makkelijk aan te passen is aan veranderende levensomstandigheden. Zodat u er ook op latere leeftijd nog in kan wonen bijvoorbeeld.

Een duurzaam huis bouwen betekent een huis bouwen voor de langere termijn, voor zowel mens als milieu. Benieuwd geworden of een duurzame woning bouwen iets voor u is? Neem dan contact met ons op, geheel vrijblijvend. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Met de alsmaar toenemende populatie wordt het steeds belangrijker om bewust te leven. Minder consumeren en meer bijdragen. Een duurzaam huis bouwen past perfect bij die milieubewuste keuzes en Rowecobouw helpt u dan ook graag bij het realiseren van uw droomhuis.

Een duurzaam huis bouwen levert niet alleen het milieu iets op trouwens. Ook uw portemonnee is er bij gebaat. Met een goed geïsoleerd huis bespaart u jaarlijks honderden euro’s op de stookkosten.

Rowecobouw is een landelijk bouw-consultancybureau uit Breda en met name bekend in de regio Zeeland, Zuid-Holland, Limburg en in de regio Brabant / Eindhoven.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This