Afbouwwaarborg en herstelwaarborg

Een afbouwgarantie is een van de 7 zekerheden van Rowecobouw. Welk voorval zich ook voordoet, uw woning wordt afgebouwd. Dit wordt ook wel de afbouwwaarborg genoemd. Gaat uw aannemer tijdens het bouwproces failliet. Waar we natuurlijk niet vanuit gaan. Dan wordt de woning altijd afgebouwd. Dit wordt ook wel de herstelwaarborg genoemd.

koppel komt kijken bij de bouw van hun woning

3 garantieregelingen voor de zelfbouw

in Nederland hebben we te maken met 3 verschillende garantieregelingen. Dit zijn:

Rowecobouw is zowel aangesloten bij Bouwgarant als ook bij Woningborg. Deze partijen hebben een prominente plek gekregen op onze homepagina. Bovengenoemde regelingen zijn overigens goedgekeurd door de SGW (Stichting Garantiewoning). Binnen deze stichting werken de volgende partijen samen.

In het geval van nieuwbouw zorgt de aannemer voor de aanvraag van de garantie. Het bouwplan en het concept van de aannemingsovereenkomst moeten ter goedkeuring worden voorgelegd aan de instelling die de garantie afgeeft. Wanneer dit plan is geaccepteerd door de garantie-instelling, ontvangt u een garantiecertificaat.

Vervolgens tekent u de aannemingsovereenkomst.
Gaat u verbouwen? Dan kan u als particulier rechtstreeks garantie aanvragen.
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Heeft u nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven? Schroom niet om contact met ons op te nemen via onderstaand contactformulier:

 

Neem contact op