Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

 

0 op de meter

Wat is een nul op de meter woning? 

Een nul op de meter woning is als er net zoveel of meer energie wordt verbruikt dan dat er wordt opgewekt in een huishouden. Dit alles inclusief het stroomverbruik in het huishouden. Hierbij kun je denken aan stofzuigen, wassen, licht en dergelijke.

Hoe krijg je een NOM woning?

Het netto energieverbruik wordt op een slimme manier tot nul teruggebracht door gebruik te maken van slimme manieren van energie opwekkende en energie besparende voorzieningen. Dergelijke situaties kunnen gecreëerd worden in zowel bestaande woningen als ook in nieuwbouw woningen. Met onder meer een gevelaanpak en de bovengenoemde slimme installaties en eigen energieopwekking.

nul-op-de-meter woning

Hoe wordt een nul op de meter woning betaald?

Een 0 op de meter woning betaal je met het geld van je oude energierekening. Dit betekent dat de woonlastn voor u gelijk blijven. U krijgt dus een beter huis voor hetzelfde bedrag.

 

Veelgestelde vragen over een nul op de meter woning

  • Wie bepaald of uw woning een nul op de meter woning genoemd mag worden?
  • Hoe krijg je huurders zo ver dat zij hun woning laten renoveren tot een nul op de meter woning?
  • Zijn er betaalbare concepten wat betreft nul op de meter woningen?
  • Hoe zit het met de financiering van een 0 op de meter woning voor een particulier?
  • Welke regels gelden om met dit concept te starten?

nom woning

Gelukkig zijn er op de woningmarkt genoeg pioniers die antwoord kunnen geven op deze vragen. Zo is er een innovatief programma gestart, genaamd: Energiesprong, die praktische oplossingen ontwikkelen voor u als consument. Hierbij valt te dneken aan:

  • Nieuwe contractvormen
  • Er zijn nieuwe regelgevingen en financieringseisen voor u als woningeigenaren gecreëerd.
  • Integrale bouwoplossingen

Nul op de meter heeft de toekomst en wordt door steeds meer organisaties en bedrijven omarmd. Feit blijft wel dat we er nog niet zijn met z’n allen. De randvoorwaarden zullen nog moeten worden aangescherpt, zodat zij die dit idee willen doorzetten, straks ook daadwerkelijk meer energie opwekken in hun woning.

Vergunningsprocessen en procedures worden momenteel versneld en makkelijker gemaakt, daarnaast werken wij samen met innoverende bouwpartijen die hun aanbod hierop afstemmen.

 

Nul op de meter woning door middel van zonnepanelen

Nul-op-de-Meter met zonnepanelen

Een woning die energieneutraal is wordt ook wel een ‘nul op de meter woning’ genoemd. De energie die nodig is om het energieverbruik van de huishoudelijke artikelen te compenseren wordt zelf op een duurzame manier opgewekt. Het opwekken van deze energie kun je zelf doen door bijvoorbeeld zonnepanelen te gebruiken. Echter er zijn ook constructies mogelijk waarbij je op lokaal of wijkniveau of zelfs met de buren naast je energie kunt opwekken.

In de wintermaanden zul je nog wel wat energie nodig hebben van het energiebedrijf, maar deze energie kun je in de zomermaanden weer mooi terug geven aan het energiebedrijf, waardoor aan het eind van het jaar ongeveer op 0 uitkomt.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This