Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

Informatie en advies? Bel: 076-542 36 55

 

0 op de meter

Wat is een nul op de meter woning? 

Nul op de meter is als er net zoveel energie wordt verbruikt als dat er wordt opgewekt in een huishouden. Dit alles inclusief het stroomverbruik in het huishouden. Hierbij kun je denken aan stofzuigen, wassen, licht en dergelijke. Het netto energieverbruik wordt op een slimme manier tot nul terug gebracht door gebruik te maken van slimme manieren van energie opwekkende en energie besparende voorzieningen. Dergelijke situaties kunnen gecreëerd worden in zowel bestaande woningen als ook in nieuwbouw woningen.

 

Nul op de meter woning door middel van zonnepanelen

Een woning die energieneutraal is wordt ook wel een ‘nul op de meter woning’ genoemd. De energie die nodig is om het energieverbruik van de huishoudelijke artikelen te compenseren wordt zelf op een duurzame manier opgewekt. Het opwekken van deze energie kun je zelf doen door bijvoorbeeld zonnepanelen te gebruiken. Echter er zijn ook constructies mogelijk waarbij je op lokaal of wijkniveau of zelfs met de buren naast je energie kunt opwekken.

In de wintermaanden zul je nog wel wat energie nodig hebben van het energiebedrijf, maar deze energie kun je in de zomermaanden weer mooi terug geven aan het energiebedrijf, waardoor aan het eind van het jaar ongeveer op 0 uitkomt.